“Mijn smaak is heel specifiek. “: Waar komen sexy fetisjen vandaan?

Seksuele aantrekkingskracht kan worden veroorzaakt door verschillende dingen: kanten ondergoed, binding en geseling, insecten, ballonnen. Wat is de aard van onze voorkeuren in bed? Hoe u uw seksuele fantasieën kunt accepteren? En is het de moeite waard om met een partner over hen te praten? De psycholoog legt uit.

Ze zeggen dat mensen oorspronkelijk worden geboren met bepaalde seksuele voorkeuren. Maar de onderzoekers maken nog steeds ruzie over de waarheidsgetrouwheid van deze versie. Dichter bij de waarheid is dat de fetisjen en speciale seksuele verslavingen, die ook perversies worden genoemd, in de kindertijd worden gevormd.

Seksuele energie ontwikkelt zich op de zeer jonge leeftijd, en https://teelballen.com/testiculaire-kanker/ welke achtergrond deze energie is vastgesteld, vormt seksuele verslavingen. Als het kind werd onderworpen aan fysiek geweld, dan zal hij waarschijnlijk op volwassen leeftijd masochistische neigingen in zichzelf vinden.

Het kind toont zijn geslachtsdelen, het kind voelt meestal schaamte. En dan is dit gevoel verweven met seksuele sensaties. Als ouders een kind aanmoedigen of om zulke momenten lachten, kan het expositie van de volwassenheid worden geassocieerd bij een persoon met goedkeuring en liefde.

Waaruit we kunnen concluderen dat seksuele verslavingen bij het kind meestal worden gevormd door ouders.

Welke gevallen zijn de fetisjenvorm

Elke “fetisjist” heeft zijn eigen unieke verhaal. Maar om verslaving te vormen, zijn drie componenten noodzakelijk: de afwezigheid of gebrek aan communicatie met de moeder in de kindertijd, traumatische seksuele ervaring en emotionele fixatie op een soort onderwerp.

Aantrekkingskracht op verschillende delen van het lichaam

Stel je voor dat een moeder geen aandacht besteedde aan één jongen in de kindertijd – ze was koud, laag emotioneel. Maar soms vroeg ze haar zoon om iets uit kleding, zoals sokken te brengen, en ze op haar voeten te zetten. Na dit ritueel bedankte ze de jongen, knuffelde en kuste hem.

Voor een kind was dit de belangrijke contactervaring van communiceren met de moeder, die in zijn psyche werd opgenomen als een manifestatie van liefde. En toen hij opgroeide, werden vrouwelijke benen de enige manier om deze “liefde” te krijgen. Vandaar de voetfysisme.

Opwinding van levenloze objecten

Hier hebben we het waarschijnlijk over seksuele associaties met objecten. Het eenvoudigste voorbeeld: in de kamer waar een man masturbeert hangt een foto met het beeld van ballonnen. En ten tijde van een orgasme wierp de man per ongeluk een blik op haar.

Als dit meer dan eens gebeurt, kan het beeld uiteindelijk de ‘oorzakelijke middel’ van de seksuele reflex worden – dat wil zeggen een fetisj op ballonnen vormen. Maar het is niet duidelijk welke intensiteit en duur er een stimulans zou moeten zijn zodat deze in een fetisj groeide.

Aantrekkingskracht op een bepaald type

Een dergelijke aantrekkingskracht kan ook een fetisj worden genoemd. Er is een versie die we kiezen als partners vergelijkbaar met onze ouders, omdat ze tijdens onze vroege ontwikkeling in het “God -achtige” beeld waren – dit creëerde een gevoel van veiligheid in ons. En om dit gevoel niet te verliezen, kiezen we zowel romantische als seksuele partners, gericht op hetzelfde beeld.

Als we seksuele voorkeuren beschouwen door het prisma van letsel, is het waarschijnlijk dat we opwinding kunnen ervaren aan een persoon die, met de gelaatstrekken van het lichaam, of sommige andere kenmerken ons herinnert aan degene die deze verwonding aan ons heeft toegebracht.

Zoals gebeurt in het leven? Een maniak verkrachtte het meisje in de kindertijd en ze herinnerde zich dat hij veel tatoeages op zijn lichaam had. Opgroeien, zal ze zich waarschijnlijk vullen met tatoeages-dit zal haar herinneren aan de angst en pijn die ze ooit heeft meegemaakt. En de mannen die het zullen opwinden, zullen waarschijnlijk een tatoeage op het lichaam hebben.

Het is belangrijk om te begrijpen dat dit geen aandoening of pathologie is. Dit is een mentaal proces. In ons is er een illusie dat we nu dit scenario opnieuw zullen spelen en het zal voor ons gemakkelijker worden.

Hoe de norm te onderscheiden van pathologie?

In deze kwestie moet u niet verwijzen naar de psychologische kant van de kwestie, maar naar de sociale. Dit betekent dat fetisjisme, sadomasochisme en andere seksuele voorkeuren die zich bezighouden met wederzijdse overeenkomst, zonder iemand te veroorzaken, de norm is, geen aandoening.

Als een persoon bijvoorbeeld de vingers opwekt, en dit stoort zijn partner niet, is alles in orde. Wanorde is wanneer de fetisjist zich onder de bank verbergt om zijn vingers van voorbijgangers te likken -door.

Mocht een partner over uw fetisha zeggen?

Dit is belangrijk, omdat een persoon zichzelf zou moeten accepteren met al zijn “eigenaardigheden”. We herhalen: als “eigenaardigheden” het strafrecht van de Russische Federatie niet tegenspreken en de grenzen van een andere persoon niet schenden. Als u niet over uw voorkeuren praat en deze diep van binnen verbergt, begint de spanning te accumuleren. En vroeg of laat zal het een uitweg vinden – niet altijd de beste manier.

Het is noodzakelijk om, zoals het is, openlijk en eerlijk is, zonder hints. En laat het recht achter om een ​​partner te kiezen – hij zal uw fetisjen willen accepteren of niet. Als hij ze categorisch niet accepteert, dan is hij eigenlijk niet klaar om u te accepteren. Er zal weinig betekenis zijn van deze relatie, u hoeft elkaar niet te kwellen. Vertrouwen is het eerste dat een sterke en bewuste unie geeft.

() ()

Leave a Reply